Patrick Lefevere bezorgt Remco Evenepoel eindelijk goed nieuws: topklimmer komt naar Soudal Quick-Step

door: JDH
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

De transfers die tot nu toe werden aangekondigd bij Soudal Quick-Step waren vooral jongeren. Tot nu, want de eerste grote transfer werd aangekondigd. 

De komst van de Bask Mikel Landa (33), die einde contract was bij Bahrain-Victorious, zat al even in de pijplijn, maar hij is nu ook officieel voorgesteld als nieuwe renner van Soudal Quick-Step. De Bask tekende een contract van twee jaar bij de ploeg. 

Landa is een uitstekende klimmer, die dit seizoen als kopman van Bahrain-Victorious, nog heel wat mooie uitslagen reed. Zo werd hij dit seizoen 17de in de Clasica San Sébastian, 19de in de Tour de France, tweede in de Ronde van het Baskenland, vijfde in de Ronde van Catalonië en tweede in de Ruta del Sol.

Bij Soudal Quick-Step moet Landa de klimtrein van Remco Evenepoel versterken. De Bask wordt waarschijnlijk de laatste of de voorlaatste man in de trein voor Evenepoel, die volgend jaar voor het eerst naar de Tour de France trekt, en het zal opnemen tegen Pogacar en Vingegaard. 

Soudal Quick-Step kondigde de afgelopen tijd vooral de komst van jongere renners aan. Zo rijden Luke Lamperti (20), William Junior Lecerf (20), Gil Gelders (20), Warre Vangheluwe (22) en Antoine Huby (22) ook voor de ploeg van Patrick Lefevere