Paul Herygers na inzinking van Thibau Nys op het BK: "Ik vraag me dat echt af"

door: JDH
Thibau Nys
Afbeelding bron: Photonews

Thibau Nys leek lang in aanmerking te komen voor een medaille op het BK veldrijden, maar zakte nog helemaal weg in de laatste ronde. Paul Herygers heeft daar toch een en ander over te zeggen. 

Thibau Nys deed lang mee voor de medailles op het BK veldrijden, maar moest de rol lossen vooraan op het einde. Hij werd uiteindelijk nog zesde, op meer dan een minuut van de nieuwe Belgische kampioen, Eli Iserbyt.

Nys reed in het begin zelfs even weg mat Joran Wyseure, maar hield daarna in. Was dat een verstandige keuze?  "Ik denk het wel", zegt Paul Herygers aan Sporza. "Hij is er niet klaar voor om een hele cross op kop te rijden."

"Maar hij heeft dat in zich. Als je mij vraagt wie de volgende is die een grote cross zal winnen, dan zeg ik: Nys. Wyseure en Verstrynge zullen daar meer tijd voor nodig hebben."

Maar is er dan iets aan de hand met Nys? "Ik vraag mij af: is er wel een terugval geweest? Zijn de anderen niet een tikkeltje beter geworden en heeft hij zich daarop verkeken?"

"Alleen Nys hebben we tijdens het wegseizoen de armen in de lucht zien steken. Sweeck, Iserbyt en co niet. Ik denk dat hij gelanceerd was na die zomer. Maar Nys heeft zijn leeftijd mee. Pas over 2 jaar kunnen we zeggen of hij is zoals zijn vader."