Peter Van Petegem na val van Wout van Aert: "Dat is bullshit"

door: JDH
wout van aert
Afbeelding bron: Photonews

Na de valpartij van Wout van Aert in Dwars door Vlaanderen is er in het wielrennen veel te doen om veiligheid. Volgens Peter Van Petegem zijn het echter de renners zelf die vaak voor gevaar zorgen. 

Wout van Aert viel in Dwars door Vlaanderen in de afdaling richting de Kanarieberg. Die strook werd uit de Ronde van Vlaanderen geschrapt omdat de organisatie ze niet meer veilig vond. Maar in Dwars door Vlaanderen dus niet. 

Dat die weg gevaarlijk zou zijn, daar gaat Peter Van Petegem niet mee akkoord. "Voor mij is dat bullshit", zegt hij bij Vals Plat. "Dat is een mooie weg. Op de Ronde van Vlaanderenstraat rijden ze ook aan 70 km/u naar de Oude Kwaremont.

"Binnenkort zeggen ze dat de Mont Ventoux naar beneden rijden gevaarlijk is. Het zijn de renners zelf. Zij nemen het risico om voor een bocht nog drie renners voorbij te steken en eventueel te vallen."

"Dat is het grote probleem van het wielrennen. De renners zijn niet meer tevreden met een bepaalde plaats. Ze rijden liever iemand in de kant om toch op die plaats te zitten."