Volgens Johan Museeuw kunnen deze outsiders klassiekers winnen

door: CDC
Johan Museeuw
Afbeelding bron: Photonews

Terwijl Wout Van Aert de topfavoriet wordt om élke klassieker en monument te winnen dit seizoen, zijn er nog enkele andere renners die misschien ook hun slag kunnen slaan. 

Het Nieuwsblad vroeg aan Johan Museeuw en Peter Van Peteghem hoe het wielervoorjaar er uit zal gaan zien. Natuurlijk is de topfavoriet Wout Van Aert, ze verwachten dat hij een monument wint, mogelijks zelfs meerdere. 

Maar er zijn ook anderen die een kans maken. Zo is Philipsen iemand die volgens hen zeker kan winnen. Musseeuw verwacht dat Tiesj Benoot eventueel ook zijn slag kan slaan. Campenaerts en Florian­ Vermeersch maken volgens hem ook kans.

Volgens Peter Van Peteghem maken ook oudere renners een kans. Van Avermaet, Gilbert en Sagan schat hij nog hoog in. "De neus, de feeling, de ervaring, dat speel je niet kwijt." Musseeuw denkt dat alles voor hen dan wel moet meezitten.

Zelf ziet hij ook Tadej Pogaca nog iets proberen in de Ronde van Vlaanderen. "Renners van dat niveau komen echt niet naar hier om een keertje mee te doen of om Flanders Classics een plezier te doen."