Remco Evenepoel baalt als een stekker: "Een beetje triest. Het is te vroeg"

door: JDH
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel rijdt met de Clasica San Sebastian al zijn laatste wedstrijd in de regenboogtrui. En dat vindt hij natuurlijk jammer. 

Remco Evenepoel werd vorig jaar op 23 september in het Australische Wollongong wereldkampioen op de weg. Maar op 6 augustus moet Evenepoel zijn trui alweer afgeven. Hij wordt zo de kortste wereldkampioen uit de geschiedenis. 

Dat komt doordat de UCI dit jaar een Super-WK organiseert in Glasgow, waar in bijna alle disciplines van het wielrennen om de wereldtitel wordt gestreden. "Een beetje triest. Het is te vroeg. We zijn eind juli en het is al mijn laatste koers in deze trui, dat is spijtig", zei Evenepoel bij HLN. 

Evenepoel probeert nog te genieten van de laatste dagen in zijn regenboogtrui en hoopt ook dat het niet zijn laatste jaar in de regenboogtrui zal zijn. "Volgende week probeer ik de trui opnieuw te pakken", klonk Evenepoel nog strijdvaardig. 

In Glasgow is Evenepoel samen met Wout van Aert en Jasper Philipsen de kopman voor België op het WK op de weg. Op 11 augustus rijdt Evenepoel ook nog het WK tijdrijden, waar hij twee keer derde en één keer tweede werd.