Remco Evenepoel bijzonder scherp: "Het is onverantwoord"

door: JDH
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

In de vijfde etappe van de Ronde van Zwitserland zijn de Zwitser Gino Mäder en de Amerikaan Magnus Sheffield in een ravijn gevallen in een afdaling richting de finish. Wereldkampioen Remco Evenepoel sprak de organisatie aan.

Donderdag moesten de renners in de Ronde van Zwitserland de Albulapass beklimmen en daarna nog zo'n 10 kilometer afdalen richting La Punt. Maar in die afdaling liep het dus mis voor twee renners. 

Sheffield was in shock, Mäder moest ter plekke reanimeert worden, maar zou op dit moment buiten levensgevaar zijn. Wereldkampioen Remco Evenepoel zag de val van Sheffield gebeuren. 

"Hij miste een bocht en vloog het ravijn in", zei Evenepoel bij HLN. Even later vloog ook Mäder uit dezelfde bocht. "Het is jammer dat we in volle finale zo'n steile beklimming moeten afdalen. Daar mag wel eens over nagedacht worden."

"Het lijkt wel alsof er altijd iets moet gebeuren alvorens men beseft dat het onverantwoord is. Aankomen op de top was ook mooi geweest, maar er moest blijkbaar nog wat spektakel bij."