Remco Evenepoel komt terug op slecht moment: "Gedaan ermee, 't is goed geweest"

door: JDH
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel kende in de 13de rit van de Vuelta een absolute offday en verloor toen bijna een halfuur. De Belgische kampioen blikt er nu op terug. 

Remco Evenepoel kende een seizoen met hoogtes en laagtes. Een van de grootste laagtes kwam er wellicht in de Vuelta. In de dertiende rit naar de Tourmalet kende hij een offday en moest de andere favorieten al snel laten rijden. Het klassement in de Vuelta mocht hij daarna vergeten. 

Een grote maand later hebben ze bij Soudal Quick-Step geanalyseerd wat er die dag is fout gelopen. "We kwamen dus uit bij die moeilijke voorbereiding. Die dag werd het mijn lichaam allemaal even te veel. 'Stop', zei het. 'Gedaan ermee, 't is goed geweest, los het zelf maar op'", zegt Evenepoel bij HLN. 

Zijn hoofd wilde wel nog, maar de benen volgden helemaal niet meer bij Evenepoel. En ook mentaal verloor Evenepoel het helemaal. De Belgische kampioen nam dan maar een snipperdag. 

En die snipperdag werkte wonderwel, want daags nadien reed Evenepoel op weg naar Larra-Belagua iedereen op een hoopje en pakte zijn tweede ritzege. "Daags nadien was ik weer de oude. Heel vreemd."