Remco Evenepoel krijgt stevige domper van Tour-organisatie voor tijdrit

door: JDH
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

In de Tour staat er in de zevende rit een tijdrit op het programma. Remco Evenepoel zal echter niet te zien zijn in zijn regenboogtrui. 

Remco Evenepoel is naar de Tour gekomen voor een ritzege en een plek in de top vijf. Vrijdag staat er een eerste tijdrit van 25 kilometer op het programma. Als wereldkampioen is Evenepoel natuurlijk een van de topfavorieten. 

Maar Evenepoel mag van de Tour-organisatie zijn regenboogtrui niet dragen tijdens de tijdrit. Evenepoel is namelijk leider in het jongerenklassement en dan moet hij verplicht de witte leiderstrui dragen die daarbij hoort. 

Enkel als Evenepoel tweede was in dat klassement kon hij de witte trui weigeren. Geen mag dus niet rijden met een pak van Castelli, de sponsor van Soudal Quick-Step, maar wel met een van de Tour-organisatie. Dan is Santini verantwoordelijk voor de pakken. 

Die pakken van de organisatie van de Tour waren in het verleden vaak een nadeel, maar dat is de laatste jaren wel veranderd. Zo degradeerde Jonas Vingegaard vorig jaar de tegenstand in een geel pak van Santini.