Remco Evenepoel stevig wakker geschud: "Zal deze winter hard moeten werken"

door: JDH
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Het seizoen van Remco Evenepoel zit er na afgelopen zondag helemaal op. Hij eindigde als tweede in de Chrono des Nations, met toch wat werk op de plank. 

Remco Evenepoel pakte in Glasgow de regenboogtrui op het WK tijdrijden, maar leed nadien nog twee nederlagen in het tijdrijden. In de Vuelta werd Evenepoel geklopt door Filippo Ganna, in de Chrono des Nations was de Brit Joshua Tarling iets sterker. 

Evenepoel was na de Vuelta niet meer in topvorm, maar de nederlaag tegen Tarling in de Chrono des Nations heeft Evenepoel wel wakker geschud. "Als ik in de toekomst Tarling of Ganna wil kloppen, zal het in de details zitten. Dat zijn mannen met de echte power", zei Evenepoel bij HLN. 

"Ik zal deze winter hard moeten werken om stappen vooruit te zetten", zei Evenepoel nog. In 2024 komt er namelijk alweer een WK aan, maar ook de Olympische Spelen. Vooral dat laatste wordt een flinke opdracht voor Evenepoel.

Ganna en Tarling zullen in tegenstelling tot Evenepoel de Tour niet rijden en alles op alles zetten voor de Olympische Spelen. De Olympische titel in het tijdrijden pakken zal dus niet eenvoudig worden voor Evenepoel.