Remco Evenepoel uit stevig kritiek op zijn ploegmaats: "Ga ik hen ook zeggen"

door: JDH
remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel liet zich tijdens de graveletappe enkele keren zien en verloor ook geen tijd op zijn concurreten. Toch was Evenepoel achteraf wel streng voor zijn ploegmaats. 

Remco Evenepoel en Tadej Pogacar toonden zich bijzonder bedrijvig tijdens de graveletappe in de Tour. Ze kregen wel telkens het gezelschap van Jonas Vingegaard, die niet wilde meewerken. Tot ongenoegen van Pogacar en Evenepoel. 

Het zag er op een bepaald moment ook slecht uit voor Evenepoel. Pogacar viel aan op een gravelstrook, terwijl Evenepoel achteraan zat. De witte trui moest het zelf rechtzetten en was niet tevreden met zijn ploegmaats. 

"Ik wou daar eigenlijk zelf aanvallen. Ik wist dat het een belangrijke sector was en had op voorhand aan de ploegmaats gezegd dat ik daar bij de eerste vijf aan wou beginnen", zei Evenepoel bij Sporza.  

"Dat hebben ze eerlijk gezegd niet gedaan. Ik zat net te ver en moest vechten om terug te keren. Dat zal ik ook tegen hen zelf zeggen, we mogen daar toch open over communiceren? Voor de rest deden ze alles perfect."