Richard Plugge heeft het helemaal gehad met criticasters Wout van Aert en snoert hen de mond

door: AVL
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Met de Ronde van Vlaanderen staat zondag hét hoogtepunt van het Vlaamse wielerjaar op het programma. Het belooft een spannende editie te worden met drie duidelijke topfavorieten.

Tadej Pogacar, Mathieu van der Poel en Wout van Aert worden door zowat heel wielerminnend België naar voor geschoven als topfavorieten. Mathieu van der Poel won het monument al twee keer, de andere twee nog geen enkele keer.

Vooral voor Wout van Aert is het ontbreken van de Vlaanderens Mooiste op zijn voor de rest indrukwekkend palmares een moeilijke pil om te slikken. Ook vele commentatoren en analisten zijn van mening dat het voor van Aert dringend tijd wordt om de Ronde op zijn naam te zetten.

Richard Plugge, ploegleider van van Aert bij Jumbo-Visma is de kritiek op zijn poulain beu en liet dat duidelijk verstaan in een interview met VTM Nieuws.

"Iedereen zegt altijd maar dat hij de Ronde van Vlaanderen moet winnen maar als je kijkt naar wat hij al gewonnen heeft ... daar mogen een paar van die commentatoren hun vingers bij aflikken", zo benadrukt Plugge.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24