Samen tegen Vingegaard? Evenepoel onthult of hij plannetje heeft gesmeed met Pogacar

door: JDH
remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel staat op de eerste rustdag op de tweede plaats in het klassement. Mag hij dromen van meer in de komende twee weken? 

Na negen ritten staat Remco Evenepoel op 33 seconden van Tadej Pogacar in het klassement. Hij heeft wel al een voorsprong van 42 seconden op Jonas Vingegaard en meer dan één minuut op Primoz Roglic

"Er komen nog twaalf ritten aan en de Tour is nog niet eens halverwege. Dus het plan blijft hetzelfde. De meest hectische ritten zijn misschien al voorbij, maar de moeilijkste moeten nog komen", zei Evenepoel bij HLN. 

Evenepoel zat op de rustdag ook in hetzelfde hotel als Pogacar. "Of we samen al plannetjes hebben gesmeed? Ik ga jullie moeten teleurstellen, want ik ben hem nog niet tegengekomen. Het is niet omdat we in hetzelfde hotel zitten dat er onderling plannetjes worden gemaakt."

Volgens Evenepoel is UAE bezig met het winnen van de Tour, terwijl Soudal Quick-Step nog altijd de top vijf als ambitie heeft. Evenepoel verwacht ook dat de echte strijd tussen Vingegaard en Pogacar nog moet losbarsten.