Straf: Jonas Vingegaard schuift Belgische renner naar voor als opvolger in de Tour de France

door: AVL
Jonas Vingegaard
Afbeelding bron: Photonews

Voor Jonas Vingegaard staat volgend seizoen opnieuw alles in het teken van de Tour de France. De Deen kan volgende zomer zijn derde gele trui op rij winnen.

Op 27-jarige leeftijd heeft Vingegaard in principe nog heel wat mooie jaren op het hoogste niveau voor zich. Toch zijn ze bij Visma-Lease a Bike nu al bezig met de opvolging van de tweevoudige Tourwinnaar. Zo wordt de recent binnengehaalde Cian Uijtdebroeks veelal beschouwd als een potentiële opvolger.

Ook Vingegaard zelf gelooft dat het jonge Belgische talent op termijn de nieuwe kopman van de Nederlandse wielerformatie kan worden in de grote rondes. "Ik ken hem nog maar 10 dagen, maar hij is zeer getalenteerd. Ik zal proberen om hem dingen bij te brengen", aldus de Deen bij VRT Nieuws.

"Ik ben 27 en ik zal hier niet eeuwig staan. Dat ik overdrijf? Ik beschouw me nog als een jonge renner, maar als ik naar Cian kijk, is dat niet meer het geval. Op een dag zal iemand het moeten overnemen en hopelijk wordt Cian die persoon", zo besluit Vingegaard.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24