Straffe bekentenis! Vingegaard was niet blij met ritwinst van Wout van Aert in Tour

door: BVDO
Vingegaard
Afbeelding bron: Photonews

Vorig jaar won vorig jaar in de Tour de France de etappe van Duinkerke naar Calais. Jonas Vingegaard was echter niet bepaald blij op dat moment.

Wout van Aert etaleerde in de vierde rit van de Tour zijn goede vorm. Hij reed solo naar de ritzege. Jonas Vingegaard kon daar echter niet mee lachen, zo is te zien in de Netflixserie over de Ronde van Frankrijk van vorig jaar.

Vingegaard wou immers mee met Van Aert in de ontsnapping. “Ik was gefrustreerd omdat ik erg graag in het wiel van Wout had willen zitten. Als hij twee seconden op me had gewacht had dat het verschil kunnen maken. Natuurlijk is het jammer dat we niet wat seconden op Pogacar pakken hier. Ik hoop dat hij inziet dat de gele trui het hoofddoel is”, zei Vingegaard.

Ploegleider Grischa Niermann sprak met Van Aert, maar vond dat die gelijk had om door te rijden. “Jonas baalde verschrikkelijk dat je nog net even doortrok op de top van dat klimmetje. Maar als je had gewacht hadden ze je sowieso bijgehaald. Als ze met je meewillen, moeten ze gewoon in je wiel zitten”, was hij erg duidelijk.