Sven Nys hard voor jeugdig talent: "Met hun neus tegen de muur botsen"

door: MAB
Sven Nys
Afbeelding bron: Photonews

Sven Nys zag gisteren een bijzonder sterke Arnaud De Lie de Ronde van Limburg op zijn palmares schrijven. De 20-jarige renner van Lotto Soudal won in de sprint voor toppers zoals Sam Bennett en Tim Merlier

Volgens Nys is de jonge generatie renners goed bezig zich op zeer jonge leeftijd al te profileren tussen enkele gevestigde waardes. "Thibau is geboren in 2002, Arnaud De Lie ook in 2002. Het is ongelooflijk hoe snel ze integreren in het peloton", vertelde hij bij Sporza.

Vader Nys, ploegleider van Baloise-Trek Lions, kijkt met goedkeurend oog toe hoe zijn zoon en andere talentvolle jongens worden klaargestoomd voor een carrière aan de top. Al heeft hij ook zijn bedenkingen bij hoe snel het soms kan gaan. 

"De begeleiding is goed, velen slaan bijna de beloftencategorie over en komen meteen in een professionele omgeving terecht - al dan niet op World Tourniveau. Maar toch maar opletten. Je mag jezelf niet verbranden, ze moeten nog met hun neus tegen de muur botsen om stap voor stap te groeien."