Tadej Pogacar probeert vrede te sluiten en paait Wout van Aert

door: AVL
Jonas Vingegaard en Tadej Pogacar
Afbeelding bron: Photonews

Nadat hij woensdag nog de grote verliezer was draaide Tadej Pogacar donderdag in de zesde etappe van de Tour de France de rollen helemaal om.

De Sloveen opende zijn rekening in deze Tour met zijn eerste ritzege en verkleinde daarbovenop ook de achterstand op concurrent Jonas Vingegaard. Na de rit sprak Pogacar vol lof over zijn rivaal. Daarnaast had hij ook mooie woorden voor Wout van Aert, die als superknecht berenwerk verrichte voor Vingegaard.

"Tegen Wout was niks te beginnen op een dag als deze", legt Pogacar uit. "Als de geneutraliseerde start wordt opgeheven rijdt hij zo snel als de rode wagen. Ongelooflijk. Toen ik merkte dat hij in de ontsnapping zat, wist ik dat het snoeihard zou gaan op de Tourmalet en dat we hem op de laatste klim weer zouden tegenkomen."

Pogacar maakte zich eerder in de Tour niet populair bij Wout van Aert en zijn aanhang. Na de tweede etappe imiteerde hij hoe onze landgenoot na de rit zijn drankbidon op de grond gooide en noemde hem een kind. De dag nadien dolde hij met Jasper Philipsen na diens overwinning en zei hij dat van Aert de benen niet had om te winnen.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24