Thibau Nys bijzonder hard voor zichzelf: "Ik voel mij zo dom"

door: JDH
Thibau Nys
Afbeelding bron: Photonews

Thibau Nys toonde zich bijzonder sterk in het Nederlandse Hoogerheide. Maar door een fout belandde hij nog naast het podium. 

In Hoogerheide kon Nys een eerste aanval van Mathieu van der Poel beantwoorden. Een paar ronden later versnelde de wereldkampioen opnieuw, maar Nys zat iets te ver en kreeg het gaatje niet meer dicht. Op de koop toe viel hij even later nog. 

"Dit is één van de grootste teleurstellingen van m’n seizoen", vertelde Nys na afloop aan Het Laatste Nieuws. "Ik ben heel kwaad op mezelf dat ik het podium mis. Het zag er lang heel goed uit, maar ik geef het nog weg door mijn eigen schuld."

"Als iemand dat op zo'n manier zou overkomen, zou ik hem keihard uitlachen. Maar nu doe ik het zelf, dat is een les die ik nooit meer zal vergeten. Ik voel me zo dom."

Maar Nys kan wel een goed gevoel meenemen naar het Tsjechische Tabor, waar zondag het WK veldrijden wordt gereden. Puur fysiek reed hij zelfs zijn beste wedstrijd van het seizoen, vond hij/ 

"Maar het verschil tussen een podiumplaats en dit (een vierde plaats, nvdr.) is heel groot. Ik had het gevoel dat ik de tweede beste in koers was."