Thibau Nys neemt drastische beslissing na offday en opgave op het EK veldrijden

door: JDH
thibau nys
Afbeelding bron: Photonews

Thibau Nys was vooraf een van de topfavorieten voor het EK in Pontchâteau. Maar Nys kwam nooit voor in het stuk en gaf zelfs op. 

Na zijn demonstratie op de Koppenberg was Thibau Nys een van de grote favorieten voor de Europese titel in Pontchâteau. Maar de verwachtingen kon hij niet inlossen. Nys kwam niet in het stuk voor, reed op het einde nog lek en gaf op. 

"Ik denk dat de Koppenberg nog wat in mijn benen zat en ook de opeenvolging van wedstrijden eiste zijn tol", zei de ontgoochelde Nys achteraf bij Sporza. Maar spijt van zijn wedstrijd van woensdag heeft Nys niet. Dat had hij ook vooraf al aangegeven.

Maar zijn opgave op het EK heeft Nys wel aan het denken gezet. Hij denkt er namelijk aan om het klassement in de Wereldbeker, waarin hij nu derde staat op twee punten van Van der Haar, te laten varen. Daar heeft Nys ook een verklaring voor. 

"Ik kan zo in andere wedstrijden frisser aan de start komen. Als ik fris ben kan ik mee met de beteren. Ben ik niet voldoende hersteld, dan lukt het me niet."