Toon Aerts reageert na positieve test op verboden middelen

door: CDC
toon aerts
Afbeelding bron: Photonews

Opnieuw barst een grote bom in wielerland. Het ziet er naar uit dat Toon Aerts het een en het ander uit te leggen heeft. 

Zijn ploeg Baloise Trek Lions maakte het nieuws gisterenavond bekend. Het zegt de renner te steunen, maar voor de veiligheid werd hij wel op non-actief gezet. Aerts vertelt zijn kant van het verhaal in een persbericht. “Ik tast momenteel in het duister over hoe dit is kunnen gebeuren."

Op 19 januari stelde het Amerikaanse antidopingagentschap USADA vast dat het product Letrozole Metabolite in Aerts zijn urinestaal zat. Dat is een middel tegen borstkanker dat gebruikt wordt om bepaalde effecten van anabole steroïden te verminderen. Ook verhoogt het goedje het testosteronniveau.

Aerts zegt niet te weten van waar het afwijkend resultaat komt. Hij tast naar eigen zeggen in het duister en zou nog nooit gehoord hebben van Letrozole Metabolite. Aerts verklaart niet te weten hoe het spul in zijn lichaam terecht is gekomen.  

"Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik al heel mijn carrière tegen enige vorm van doping ben en er altijd alles aan gedaan heb om een voorbeeld te zijn als atleet. Ik zal er dan ook alles aan doen om mijn onschuld aan te tonen en mijn naam te zuiveren."

Aerts zegt het onderzoek te willen afwachten en vraagt met aandrang aan iedereen om "dit te willen respecteren en mij en mijn familie de tijd en mogelijkheid te geven zelf eerst meer duidelijkheid te krijgen."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24