Tour-ambities van Evenepoel met de grond gelijk gemaakt door Belgische wielerlegende

door: JDH
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel rijdt volgend jaar voor het eerst de Tour de France. Maar Rik Van Looy verwacht niet veel van de Belgische kampioen. 

Remco Evenepoel won in 2022 al de Vuelta, maar dit jaar liep het heel wat minder in de grote rondes. In de Giro moest hij opgeven na een positieve coronatest, in de Vuelta had Evenepoel een offday waardoor hij niet meedeed voor het eindklassement. 

In 2024 staat Evenepoel voor het eerst aan de start van de Tour. Maar Rik Van Looy (90) twijfelt op Evenepoel wel zal kunnen meestrijden met Vingegaard, Roglic en Pogacar voor de eindzege. 

"Ik ben absoluut niet anti-Remco en hoop van harte dat hij daar ooit in slaagt, maar… ik twijfel. Oké, hij won vorig jaar de Ronde van Spanje. Maar daar viel zijn voornaamste concurrent, Primoz Roglic, vroegtijdig uit. In de Vuelta van dit jaar betaalde hij een prijs", zegt hij bij HLN. 

"Nogmaals: dat heeft niks met zijn kwaliteiten te maken, want die zijn ontegensprekelijk aanwezig", zegt Van Looy nog. Hij denkt dat de Franse cols te zwaar zullen zijn voor Evenepoel. 

Van Looy maakte het zelf ook mee. "Ik voelde me prima, volgde vlot. ‘O, dat komt goed’, dacht ik. Tot die echte, pure klimmers de gashendel opendraaiden. En ik meteen begreep hoe laat het was.”