UCI-voorzitter haalt fors uit naar Thibau Nys

door: BVDO
Thibau Nys
Afbeelding bron: Photonews

David Lappartient, de voorzitter van de UCI, haalt uit naar Thibau Nys. Dat doet hij over de keuzes die Nys maakt tussen veldritten.

De voorzitter van de UCI is duidelijk niet tevreden over de recente ontwikkelingen in het veldrijden. Zo kan hij niet begrijpen dat toppers een Wereldbekermanche missen.

Hij haalt in het bijzonder uit naar Thibau Nys. “Thibau deed het niet goed op het EK in Pontchâteau. Hij zegt dat hij moe is, maar waarom zou je dan zaterdag gaan rijden in Niel? Als je moe bent, rijd je niet”, aldus de UCI-voorzitter bij DirectVelo.

“Ik wil Thibau niet stigmatiseren, want hij is een renner die de cross nodig heeft. Maar hij is niet de enige die de Wereldbeker links laat liggen. Als het niet werkt, wil dat zeggen dat er dingen verbeterd moeten worden.”

En Lappartient gaat nog wat verder. “Als een renner nationale wedstrijden de voorkeur geeft op de Wereldbekermanches, dan doe je ook niet mee aan de volgende Wereldbekermanches en het WK. De Wereldbeker is geen klassement waaruit je zomaar naar hartenlust kiest.”