Verrassend! Baas van Jumbo Visma geeft Adrie van der Poel helemaal gelijk

door: BVDO
Adrie van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

Jumbo Visma heeft een fantastisch voorjaar gereden, maar alle aandacht ging uiteindelijk geheel terecht naar Mathieu van der Poel.

Mathieu van der Poel schreef twee Monumenten bij op zijn palmares, terwijl Wout van Aert vrede moest nemen met een overwinning in de E3 Saxo Classic. Dat hij de zege in Gent-Wevelgem aan ploegmaat Christophe Laporte schonk viel eveneens niet in goede aarde.

Onze landgenoot kreeg dan ook veel kritiek te horen, alsof zijn voorjaar een fikse tegenvaller was. In Nederland denken ze daar totaal niet op dezelfde manier over. Dat zegt ook baas Richard Plugge van Jumbo Visma. Als het goed gaat ziet hij renners op een voetstuk geplaatst worden, maar als het minder is wordt de renner neergesabeld.

“Ik ben het eens met Adrie van der Poel als hij zegt dat we gewoon samen moeten genieten van deze geweldige generatie van renners. Het gaat nu eenmaal niet altijd 100 procent. Als dat het geval is, mag daar in België misschien wel eens wat meer begrip voor zijn”, zegt Plugge aan Het Nieuwsblad.