Victor Campenaerts gelooft zijn ogen niet in de Tour de France: “Dat is gewoon brutaal!”

door: AVL
Victor Campenaerts
Afbeelding bron: Photonews

Voor Lotto Dstny is de Tour de France voorlopig een grote teleurstelling. De Belgische ploeg mikte op één of meerdere ritoverwinning maar vooralsnog staat de teller nog steeds op nul.

Kopman Caleb Ewan wist de hoge verwachtingen nog niet in te lossen. Zijn ploegmaat Victor Campenaerts liet zich wel al opmerken door verschillende keren mee te glippen in de vroege vlucht. Ook in de etappe van donderdag was het opnieuw van dat.

Een grote ontsnapping zat er uiteindelijk niet in voor de voormalige werelduurrecordhouder. Campenaerts strandde wel op een mooie tiende plaats en was na afloop eerlijk over het niveauverschil met zijn collega-renners.

"Als het zo lang duurt om een ontsnapping te vormen, dan kan het niet anders dan dat je met super sterke renners wegrijdt. Een beetje ‘out of my league’", aldus een eerlijke Campenaerts. "In de Tour zitten de allerbeste renners in allerbeste conditie en zij willen hier allemaal een etappe winnen. Dat is gewoon brutaal."

"Op de slotklim hoopte ik mijn eigen tempo te kunnen rijden en met een groepje boven te komen, om vervolgens in de afdaling terug in koers te komen. Maar helaas zat ik alleen, en zelfs de groep voor mij is niet meer teruggekeerd. Die tiende plaats was het hoogst haalbare", besluit Campenaerts.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24