Opvallende bekentenis van Arnaud De Lie: Lotto Dstny speelde goudhaantje ei zo na kwijt

door: AVL
Arnaud De Lie
Afbeelding bron: Photonews

Lotto Dsnty heeft er een succesvol wielerjaar opzitten en daar had vooral Arnaud De Lie, die maar liefst tien zeges pakte, een groot aandeel in.

De amper 21-jarige Arnaud De Lie moet de komende jaren één van de leiders van de ploeg worden en verlengde deze zomer zijn contract tot 2026. Het heeft echter niet veel gescheeld of de 'Stier van Lescheret' had zijn geluk elders beproefd.

De Lie gaf in een gesprek met Cycling News toe dat hij aanvankelijk niet zo happig was om zijn contract bij Lotto te verlengen. Ondertussen heeft hij de knop echter omgedraaid en focust hij zich volledig op zijn toekomst bij de ploeg waarvoor hij in 2022 zijn debuut vierde bij de profs. 

"Het was niet mijn bedoeling om mijn contract te verlengen, maar het team wilde heel graag dat ik het zou verlengen en het heeft een heel goed project voor mij", zo onthult De Lie.

"Na lang overleg met hem en mijn familie denk ik dat dit voor mij de beste keuze is geweest, omdat we een hele goede groep hebben, met goede teamgenoten en staf", vervolgt De Lie. "Ik ben misschien ook wel de leider van het team, dus ik heb veel van vertrouwen met teamgenoten en staf. Het was een logische keuze."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24