Opvallend: Arnaud De Lie besloot zélf om niet mee te gaan naar het WK

door: AVL
Arnaud De Lie
Afbeelding bron: Photonews

Volgende week zondag wordt in het Schotse Glasgow het WK wielrennen bij de mannen gereden. Voor de Belgen is het vooral uitkijken naar titelverdediger Remco Evenepoel, Wout van Aert en Jasper Philipsen.

De week daarna op zaterdag 12 augustus wordt ook het WK voor de beloften gereden. Wie daar alvast niet van de partij zal zijn is Arnaud De Lie, die momenteel deelneemt aan de Ronde van Wallonië en daarin al goed was voor één ritwinst.

Ook vorig jaar in het Australische Wollongong was De Lie er niet bij. De 21-jarige groeibriljant moest toen zijn ploeg Lotto Dstny (toen nog Lotto Soudal) de nodige UCI-punten bezorgen in de strijd om het behoud in de WorldTour. Dit jaar was er echter een andere reden om niet naar het WK te gaan.

Volgens sportief manager bij Lotto Dstny Kurt Van de Wouwer besliste De Lie deze keer zélf om niet mee te gaan naar het WK. "Hij had aan het begin van het seizoen al voor zichzelf beslist om niet te focussen op het WK", aldus Van de Wouwer. "Zo nog bij de beloften rijden, dat zat niet meer in zijn hoofd."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24