Voormalige ploegleider doet boekje open over Patrick Lefevere: “Hij wil dit al langer”

door: AVL
Patrick Lefevere
Afbeelding bron: Photonews

De wielerwereld werd deze week opgeschrikt door een opmerkelijk gerucht. Zo zouden Soudal Quick-Step en Jumbo-Visma gesprekken gevoerd hebben omtrent een mogelijke fusie.

De geruchten zorgden voor heel wat verontwaardigde gezichten. Vooral Quick-Step-manager Patrick Lefevere kreeg het de laatste dagen zwaar te verduren. Lefevere ontkent voorlopig de geruchten en benadrukt dat er voor het ogenblik géén concrete plannen zijn voor een fusie.

Voormalig ploegleider bij Soudal Quick-Step Brian Holm liet intussen bij de Deense krant Ekstra zijn licht schijnen over de zaak. Holm kent Patrick Lefevere goed en denkt dat zijn voormalige baas wel degelijk hoopt dat de fusie er komt.

"Ik denk dat Patrick het wel graag ziet gebeuren", zo bevestigt de Deen. "Hij heeft me dat op verschillende momenten gezegd. Ik weet niet hoe dit zal eindigen, maar er bestaat geen twijfel over dat teams aan het praten zijn met elkaar."

Een tiental jaar geleden fusioneerde Quick-Step al eens ei zo na met HTC. "Ik herinner me nog goed dat Patrick tevreden was over de overeenkomst omdat hij met pensioen wilde gaan. We zijn nu tien jaar later, maar hij had toen al geen probleem met niet langer ploegmanager te zijn."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24