Wat bezielde Arnaud De Lie met aanval in Canada? Hij geeft zelf de uitleg

door: BVDO
Arnaud De Lie
Afbeelding bron: Photonews

Arnaud De Lie wist vooraf dat de Grand Prix van Montréal niet echt spek voor zijn bek was. Toch kwam onze landgenoot, die in topconditie verkeerde, met een opvallende zet.

“Ik heb me goed geamuseerd”, vertelde Arnaud De Lie aan Het Nieuwsblad. “Maar de laatste ronde was ik kapot.” 40 kilometer van het einde ging hij bergop in de aanval. “Ik dacht bij mezelf dat als ik dertig seconden kan pakken, ik iedereen een beetje nerveus kon maken. Je weet maar nooit.”

Meer dan 10 seconden kreeg hij echter niet en toen hij in het peloton terugkeerde waren de benen helemaal leeg. “Ik denk niet dat er vandaag veel jongens van 78 kilogram voor mij waren. Deze wedstrijd telt bijna 5.000 hoogtemeters en uiteindelijk finish ik niet slecht.”

En nu is het uitkijken wat dit seizoen nog kan brengen. “Volgend weekend rijd ik de Super 8 Classic. Ik ken de wegen goed, ik vind ze fantastisch. Die wedstrijd draait om positionering en goede benen. Die heb ik. Nadien is er het EK in Drenthe. We hebben met het Belgisch team de luxe om met twee superkaarten te spelen.”