Wint Remco Evenepoel dan toch de Tour? Opmerkelijk nieuws lekt uit

door: BVDO
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel rijdt dit jaar voor het eerst de Tour de France. Hij geldt algemeen als een outsider voor de titel.

Het openingsweekend heeft het wielerjaar echt doen starten, maar uiteraard wordt er vooral uitgekeken naar de grote Monumenten en rondes. Zeker de Tour de France zal in ons land van heel dichtbij opgevolgd worden, omdat Remco Evenepoel voor een eerste keer deelneemt.

De ‘spion in het peloton’ van Sporza ging al eens horen hoe het zit met onze landgenoot. “Ik hoor van collega's dat Remco heel goed in zijn vel zit. Ook op training geniet hij van de kleine dingen. Een koffiestop is bijna vaste prik tijdens zijn trainingstochten op stage”, klinkt het.

Maar Evenepoel is en blijft een trainingsbeest, zoveel is duidelijk. Zo reed hij de dag voor kerstmis maar liefst 200 kilometer, tot 17 uur 's avonds en het al donker was. En er is nog meer.

“Ik hoorde van Romain Bardet ook dat Remco al een hoop Tour-etappes ging verkennen zonder dat iemand er iets van afwist. Zwartkijkers kunnen dan wel denken dat Remco geen schijn van kans maakt in de Tour tegen Vingegaard en Pogacar. Maar hij is wel minutieus bezig met zijn Tour-debuut. En als Remco iets in zijn hoofd heeft...”