Wout van Aert krijgt gouden raad: “Ga naar een ander team!”

door: AVL
Jonas Vingegaard - Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Opnieuw geen overwinning voor Wout van Aert in de Tour de France. Onze landgenoot strandde in de dertiende etappe pas op de 131e plaats.

Vorig jaar won van Aert drie etappes maar dit jaar kent hij voorlopig minder geluk. Van Aert was deze editie wel al meermaals van onschatbare waarde als superknecht van zijn kopman Jonas Vingegaard. Ex-Tourwinnaar Geraint Thomas vindt het echter jammer dan van Aert alsook Tiesj Benoot louter gereduceerd worden tot knechten.

"Benoot, als je een rit wil winnen in de ronde van Frankrijk, ga naar een ander team. Hier ben je knecht voor Jonas Vingegaard", klonk het bij Thomas in zijn podcast Watts Occuring. "Het team heeft maar één doel en dat is de gele trui veilig naar Parijs brengen."

"Als Pogacar of Vingegaard in je team zit, is het enige doel de gele trui winnen", vult zijn voormalige knecht Luke Rowe aan. "Nu overdrijf ik misschien maar in zekere zin geldt hetzelfde voor Wout van Aert. De gele trui is het enige wat het publiek zich zal herinneren, ritoverwinningen niet."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24