Wout van Aert verrast bondscoach Vanthourenhout: "Wout is zeer geïnteresseerd"

door: JDH
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Welke koersen rijdt Wout van Aert nog dit jaar? Er is een grote kans dat hij nog een kampioenschap zal rijden. 

Doordat het WK dit jaar al begin augustus valt, en niet eind september, is het voor veel renners nu nog zoeken welke koersen ze nog rijden dit jaar. Er is nog de Vuelta, maar dat is voor toppers zoals Mathieu van der Poel en Wout van Aert geen optie. 

Van der Poel rijdt misschien zelfs helemaal geen koersen meer dit jaar, Van Aert rijdt vrijdag nog het WK tijdrijden. Daarna zou de Ronde van Groot-Brittannië (3 tot 9 augustus) op zijn programma staan. Volgens Het Nieuwsblad zou Van Aert echter ook willen deelnemen aan het EK in het Nederlandse Drenthe. 

Voor zowel de wegrit (24 september) als de tijdrit (20 september) zou Van Aert zijn kandidatuur ingediend hebben bij bondscoach Sven Vanthourenhout. "Wout is zeer geïnteresseerd om deel te nemen aan de weg- en tijdrit, maar ik heb nog geen contact gehad met zijn ploeg", zei de bondscoach. 

In de wegrit staat ook zeker Arnaud De Lie aan de start, dat bevestigde Vanthourenhout al in het begin van het jaar. Ook Greg Van Avermaet, die eind dit jaar stopt, wil nog een laatste keer een kampioenschap rijden met de Belgische ploeg.