Zo reageren Wout van Aert en Florian Vermeersch na het WK gravelracen

door: BVDO
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Het WK gravelracen heeft een zilveren medaille opgeleverd voor de Belgen. Niet voor Wout van Aert, maar wel voor Florian Vermeersch.

Wout van Aert deed al snel niet meer mee voor de eindzege op het WK gravel in Veneto. Materiaalpech zorgde ervoor dat hij veel tijd verloor. “Ik wist al snel dat het voorbij was, maar wou de koers toch uitrijden. Ondanks de tegenslag heb ik er wel van genoten”, liet Van Aert op de Twitterpagina van Jumbo Visma weten.

Hij werd uiteindelijk achtste, op meer dan acht minuten. Florian Vermeersch deed wel mee voor de winst, maar moest de Sloveen Matej Mohoric op 18 kilometer van het einde toch laten rijden.

Vermeersch finishte als tweede, op 45 seconden. “Hij was bergop de sterkste”, zei Vermeersch vlak na de finish bij VTM. “Misschien was ik nog weleens teruggekomen, maar dan was ik op de volgende beklimming wel weer gelost. De sterkste heeft gewonnen.”

Vorige week werd hij nog vijfde op het EK in Oud-Heverlee. “Het is fantastisch, ik ben wel blij want het blijft een medaille op een WK, dat zullen ze mij niet meer afpakken.”