Jente Pironet, frontman van Portland, heeft meer nieuws over zijn behandeling tegen kanker

door: PMN
Jente Pironet van Portland in 'Liefde Voor Muziek'
Afbeelding bron: VTM

Voor Jente Pironet was 2023 een heel heftig jaar. Vlak voor de release van Portland’s tweede album ‘Departures’ ging Sarah Pepels, met wie hij de band vormde, haar eigen weg. 

Vlak voor de zomer werd er bij Jenthe dan kanker vastgesteld. De zanger, die woensdag een MIA won in de categorie ‘Alternative’, heeft meer nieuws over zijn behandeling.

“De behandelingen zijn nog niet helemaal ten einde, maar dat houdt me niet meer tegen om op te treden”, licht Jente toe in Het Nieuwsblad. “Integendeel, de planning voor 2024 loopt alweer aardig vol.”

“Ik wil mezelf sowieso niet bestempelen als een ‘patiënt’. Wel voel ik dat ik anders op het podium en in het leven sta. Carpe diem is meer dan ooit het motto. Voor overdenken is geen tijd meer.”

Jente bracht ook een duet met Metejoor. De twee leerden elkaar kennen tijdens de opnames van ‘Liefde Voor Muziek’. “Wij zitten in een totaal ander genre, maar hier wordt niet in hokjes gedacht. Gelukkig, want daar moeten we in de muziek gewoon van af”, klinkt het nog bij Jente.