Jente Pironet van Portland openhartig over strijd tegen kanker: "Had al het gevoel dat er iets aan de hand was"

door: LHX
Portland in 'Liefde Voor Muziek'
Afbeelding bron: VTM

In juli kwam Jente Pironet, de frontman van Portland, met slecht nieuws. Hij moest zijn festivalzomer stopzetten omdat er hersenletsels bij hem waren vastgesteld.

"Helaas neemt mijn herstelperiode meer tijd in beslag dan verwacht vanwege een chemokuur. Hierdoor moeten we ook de aankomende shows van het najaar in België en Nederland uitstellen", liet Jente Pironet midden september weten. Op Studio Brussel vertelt hij hoe het inmiddels met hem gaat.

"Ik voel me oprecht heel goed, maar er is jammer genoeg het slechte nieuws binnengekomen dat er het een en ander is vastgesteld. Maar ik ben heel vrolijk aan het strijden", getuigt hij. Wat hij nog het ergst van al vindt, is dat hij al zo lang niet meer heeft kunnen optreden.

De diagnose kwam voor hem niet als een grote verrassing. "Ik had al een beetje het gevoel dat er iets heel fel aan de hand was", zegt hij. "Ik was draaierig en kreeg aanvallen. Het was heel vreemd."

Tijdens zijn noodgedwongen pauze is hij met zijn vriendin naar Portugal gereisd. "Ik ben daar even gaan uithuilen en me beginnen realiseren wat er precies allemaal ging gebeuren. Dan ben ik even opgenomen geweest voor de eerste operatie. Nadien ben ik met mijn moeder en stiefvader gevlucht naar de Provence."

Zijn strijd tegen de kanker is nog niet voorbij, maar hij is vastberaden om in januari terug op het podium te staan. "Ik wil iedereen vertellen: hou je ticketje bij. Of koop er voor de komende shows. Tot snel!", klinkt het.