Frans Bauer windt er geen doekjes om: “Angst houdt ons gezin in de greep”

door: STG
Mariska en Frans Bauer
Afbeelding bron: Instagram @fransbauer

Begin dit jaar sloeg het noodlot toe bij Mariska Bauer. Ze kreeg een herseninfarct. Een gebeurtenis die alles veranderde.

Toen Mariska Bauer haar tong plots dik aanvoelde, merkte Frans Bauer meteen op dat er iets niet klopte. In eerste instantie dacht Mariska nog iets fout gegeten te hebben, maar achteraf bleek er dus meer aan de hand te zijn.

In Dag Allemaal spreekt het koppel voor het eerst over deze moeilijke periode. "Mariska was een bezige bij die dertig ballen tegelijk in de lucht hield, nu nog maar tien. We hebben gezinstherapie gekregen om te leren omgaan met iemand die een herseninfarct heeft gehad. Heel veel dingen die normaal waren voor Mariska en voor ons als gezin zijn dat niet meer", zegt Frans.

In het interview omschrijft Frans dan ook 'de nieuwe Mariska'. "Voor ons is ze nog altijd dezelfde, maar van een bezige bij is ze nu een rustige vlinder geworden. Ze doet nog altijd heel veel, maar op haar eigen tempo. Het enige wat echt is veranderd, is de angst die ons gezin in de greep houdt."

"Wij zijn gewoon overbezorgd. Als Maris weg is, bellen we haar te pas en te onpas om te controleren of alles wel oké is. De eerste keer dat ze weer mocht autorijden bijvoorbeeld, vonden wij doodeng. Wij hadden haar een hele tijd behandeld alsof ze een baby was, en ineens kroop ze weer achter het stuur!"