Familie start crowdfunding voor Glenn: Met robottherapie zou hij kunnen leren stappen

door: MRO
doneeractie
Afbeelding bron: Doneeractie.nl

Glenn Simons is een jongen uit Boechout die een meervoudige beperking heeft. Om te kunnen leren stappen heeft hij een dure behandeling nodig en bovendien moet het gezin ook een nieuwe rolstoelauto kopen.

Glenn Simons is 23 jaar en doet zijn verhaal op de website doneeractie.nl. "Tengevolge van schizencefalie, hydrocefalie(kloof in de hersenen) en spastische quadriplegie, geconstateerd op de leeftijd van 9 maanden, heb ik een vertraagde, verstandelijke ontwikkeling, CP en ben ik volledig rolstoelafhankelijk."

Hij kan in aanmerking komen voor robottherapie om te kunnen leren stappen. Daarvoor moet hij een operatie ondergaan aan beide voeten. Maar aan die robottherapie hangt een flink prijskaartje van meer dan 10.000 euro per jaar. 

Bovendien is de rolstoelwagen van de familie aan vervanging toe aangezien die bijna 12 jaar oud is. Om de wagen uit te rusten met een lift, veiligheidsankers en bodemverlaging, komt het kostenplaatje op 41.500 euro.

Om deze investeringen te kunnen doen, werd een crowdfunding opgestart op doneeractie.nl. "Om deze 2, toch wel zeer belangrijke dingen in mijn leven mogelijk te maken, of me alvast een stuk op weg te helpen, zou ik graag jullie hulp inroepen. Alvast jullie eindeloze dank, ik ben jullie eeuwig dankbaar", klinkt het.

Wie Glenn wil steunen, kan daarvoor terecht op https://www.doneeractie.nl/robottherapie-en-een-rolstoelauto-voor-glenn/-53711.

Tags