Politie vraagt hulp: Deze man randde 19-jarig meisje aan op trein

door: MRO
opsporing
Afbeelding bron: Federale politie

De politie verspreid een opsporingsbericht om de dader van een aanranding op 19-jarig meisje te vinden. De feiten dateren van 15 april 2022 omstreeks 14.35 uur op de trein van Genk naar Brussel.

Het meisje ging aan boord van de trein in Leuven en koos een zitplaats met een stopcontact op de benedenverdieping van het laatste rijtuig. Een man benaderde haar en stelde haar vragen in het Frans over de aankomsttijd van de trein in Brussel-Noord en de volgende aansluitingen.

Hij ging tegenover haar zitten en kwam dichterbij staan. Terwijl ze hem antwoord gaf, legde hij herhaaldelijk zijn arm om haar schouders, maar ze duwde hem telkens weg. Vervolgens probeerde hij zijn hoofd tegen haar wang te drukken, wat ze opnieuw afweerde.

Op dat moment merkte ze iets op haar linkerarm op. De dader had zichzelf bevredigd en was klaargekomen op haar arm. In paniek riep ze om hulp en andere mensen kwamen tussenbeide.

De dader stapte uit op het station van Brussel-Noord en vluchtte via perron 9. Er wordt ook gemeld dat dezelfde dader kort daarvoor andere meisjes lastigviel.

Beschrijving van de verdachte:
De verdachte is een man van ongeveer tussen 25 en 30 jaar oud. Hij is normaal gebouwd, ongeveer 1m80 lang, heeft een donkere huidskleur en had op dat moment kort geschoren zwart haar. Mogelijk mankt hij en hij is vermoedelijk Franstalig.

Op het ogenblik van de feiten droeg hij een rode T-shirt, een bleke jeansvest, een zwarte trainingsbroek met het logo van 'AC MILAN' en donkere sportschoenen. Hij droeg eveneens een rode bandana dat hij ook als mondmasker gebruikte.

Wie informatie over deze zaak heeft, kan contact opnemen met de politie via het gratis nummer 0800/30 300.