Opgelet bij deze zeer populaire vakantiebestemming: Honderden mensen naar ziekenhuis na uitbraak van virus

door: PMN
Gardameer
Afbeelding bron: Archieffoto (Pixabay)

Heel wat mensen maken zich klaar om op vakantie te gaan of al op vakantie zijn vertrokken. Het is wel uitkijken bij een zeer populaire vakantiebestemming. Daar is het norovirus uitgebroken.

In Torri del Benaco, een dorpje van amper 3.000 inwoners aan het Italiaanse Gardameer, zijn de afgelopen dagen honderden mensen naar het ziekenhuis gebracht. De meesten onder hen hadden klachten als braken, misselijkheid, buikkrampen en koorts. De lokale autoriteiten hebben in ontlastingsmonsters het norovirus teruggevonden, schrijft De Telegraaf.

Het norovirus is een zeer besmettelijk virus. Het verspreidt zich via voedsel en water. Besmette mensen dragen het virus over via ontlasting of braken. Het norovirus is allicht het gevolg van oude rioolbuizen die hun limiet bereikt hadden. Daardoor is er rioolwater op straat terechtgekomen en vermengde zich dit met het drinkwater.

In het dorp is het nu verboden om gebruik te maken van het drinkwater. Er worden flessen water uitgedeeld aan de bewoners. Het Gardameer is elk jaar een erg populaire vakantiebestemming.

Tags gardameer