Straks ook in België? Meer betalen voor een biertje wanneer het druk is op café

door: MRO
bier café horeca
Afbeelding bron: pexels

In Groot-Brittannië zal je in enkele honderden pubs meer moeten betalen voor je pint bier wanneer het druk is. In de pubs zal gewerkt worden met een systeem van 'dynamische prijzen'.

Een pint bier zal duurder worden tijdens de piekuren in de pubs van de Stonegate Group. In 800 van zijn pubs zal de klant 20 pence meer moeten betalen voor een drankje tijdens de drukke momenten, zoals tijdens het weekend.

Volgens de Stonegate Group wordt het systeem van dynamische prijzen toegepast om de stijgende kosten te dekken. Het bedrijf had deze maatregel eerder al toegepast tijdens speciale evenementen zoals tijdens het WK.

Klanten zijn op de hoogte gebracht van deze wijziging via een kennisgeving in de Stonegate pubs. Er wordt uitgelegd dat de prijsverhoging nodig is om extra kosten voor personeel, portiers, schoonmaak, glazen wassen en het naleven van licentievereisten te dekken.

Dynamische prijzen kennen we vooral vanuit de luchtvaart. Of we straks ook in België meer zullen moeten gaan betalen voor een drankje tijdens de piekuren op café, zal moeten blijken.

Tags café