200 kilometer rijden voor vaccinatie: “Wie kwam met dit geniale plan?”

door: BVDO
Moderna - corona - vaccin
Afbeelding bron: Photonews

De kaart met de vaccinatiecentra voor België is af. Dat valt bijzonder goed mee, behalve voor de inwoners van Komen-Waasten. Zij moeten 200 kilometer rijden om gevaccineerd te worden.

Komen-Waasten ligt in West-Vlaanderen, maar wordt voor de vaccinaties bij het Waalse gewest gerekend. De inwoners van Komen-Waasten moeten in Wallonië gevaccineerd worden. “Het is een plan dat op-en-top Belgisch is”, zegt plaatsvervangend burgemeester Didier Soete aan KW. 

Dat was perfect mogelijk geweest in Ieper of Menen, dat is op een tiental kilometer maar. Ze worden echter naar het dichtste Waalse centrum gestuurd. En dat is een eindje rijden. “50 kilometer heen, dezelfde afstand terug en dat nog eens herhalen voor een tweede spuitje? 200 kilometer dus en dat in tijden dat mensen het openbaar vervoer zoals bussen en treinen massaal vermijden vanwege het risico op besmetting.” 

En daar heeft Soete zijn mening over. “Geen idee wie met die geniale plan op de proppen is gekomen, maar dit getuigt van een ongelofelijke onbekwaamheid.”