"Als het zover komt, zal het desastreus zijn voor onze zorg, economie en jobs"

door: STS
Afbeelding bron: Pixabay

In juli en augustus bleken zes op de tien gecontroleerde bedrijven niet in orde te zijn met de coronamaatregelen. Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, roept de ondernemingen op om zich aan de regels te houden.

Bedrijven worden al sinds het begin van de pandemie gecontroleerd op het naleven van de gezondheidsrichtlijnen. Uit cijfers die de PVDA opvroeg bij voormalig minister Nathalie Muylle, blijkt dat de regels nog altijd niet goed opgevolgd worden.

"Wij zijn toch geschrokken," zegt federaal volksvertegenwoordiger Gaby Colebunders (PVDA). "In de zomermaanden hadden bedrijven een checklist en een gids met aanbevelingen. Tientallen sectorakkoorden werden afgesloten om besmettingen op het werk te voorkomen. Pieter Timmermans van het VBO beweert dat het werk de veiligste plek ter wereld is. Dat blijkt nu helemaal niet te kloppen."

Lockdown

Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka, roept ondernemingen op om alles op alles te zetten, zodat de curve gebroken kan worden. "We roepen alle ondernemingen nogmaals en met aandrang op om de veiligheidsmaatregelen strikt te blijven opvolgen en maximaal telewerk te organiseren. We moeten onze contacten beperken en zo een tweede algemene lockdown vermijden. Want dit zou desastreus zijn, voor onze zorg, onze samenleving, onze economie, en onze jobs."