Antwerpse politie legt Joods huwelijksfeest met 60 genodigden stil

door: PMN
Politie Antwerpen
Afbeelding bron: ATV

Er zijn nog steeds heel strenge coronamaatregelen van kracht in ons land. Maatregelen waar iedereen zich aan moet houden.


 

De Antwerpse politie heeft dinsdagavond nog een huwelijk moeten stilleggen in Mitswawijk. Er waren zo’n veertig mensen aanwezig op het huwelijk.

Alle aanwezigen zullen gedagvaard worden en krijgen een boete. De Joodse Gemeenschap schaamt zich om het voorval.

En dat was nog niet alles. Ook elders in die wijk was er een feestje aan de gang. “We hadden al indicaties dat er een feest aan de gang was daar”, legt woordvoerder Wouter Bruyns van de Antwerpse politie uit bij ATV. “Ons vermoeden bleek ook te kloppen.”

“We hebben die locatie bezocht en toen waren er wel bijna 60 mensen aanwezig. Toen de politie aankwam hadden een aantal mensen zich verstopt in dozen. Ze wisten dat ze iets fout hadden gedaan.”

"Betreuren dit, maar dit gebeurt niet alleen bij Joodse gemeenschap"

Op het Joods huwelijk waren er zo'n 40 genodigden. “We zijn beschaamd”, reageert Hans Knoop van het Forum der Joodse Organisatie.

“Iedere burger in België moet zich houden aan de maatregelen. Dat geldt ook voor de leden van onze eigen leden van onze Joodse gemeenschap.”

“We hebben alle kanalen gebruikt om elke Jood in Antwerpen te informeren. We betreuren wat er gebeurd is, maar dit gebeurt niet alleen maar bij de Joodse gemeenschap.”

Tags antwerpen