Barometer is er nog steeds niet: "Die zou perspectief moeten bieden aan de bevolking"

door: BVDO
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Het is een duidelijk verschil met de vorige regering, hoe minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) de boodschap overbrengt. Maar is dat genoeg voor de bevolking? Moet er ook niet meer inhoud zijn?

De nieuwe maatregelen komen hard aan en hebben duidelijk de bedoeling het sociale leven aan banden te leggen. “We gaan elkaar minder vastpakken, maar we gaan elkaar niet loslaten”, zei minister Frank Vandenbroucke op de persconferentie na afloop van het overlegcomité. 

“We zijn zeven maanden ver in de crisis en nog steeds slaagt de politiek er niet in om mensen perspectief te bieden”, zegt Koen Lowet, gedelegeerd bestuurder van de Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen aan Het Belang van Limburg. 

Toch zijn er nog veel mogelijkheden vindt Lowet. We zitten niet in een lockdown, maar het wordt wel puzzelen én afstand houden om toch enigszins sociaal te zijn. 

Vooral het feit dat de barometer er nog niet is, stoort Lowet. “Alleen slaagt de politiek er niet in om knopen door te hakken. Ik snap dat het moeilijk ligt, omdat ze dan het beleid uit handen moeten geven, maar tegelijk is zo'n barometer heel belangrijk voor het welbevinden omdat hij voorspelbaarheid creëert en perspectief biedt.”