Belangrijke reden ontdekt waarom Indiase variant zich zo gemakkelijk verspreidt

door: BVDO
Indiase variant
Afbeelding bron: Photonews

De symptomen van de Indiase variant zijn totaal anders dan wat we met de eerste varianten van het virus zagen en dat zorgt voor een veel gemakkelijkere verspreiding van de variant.

Brits onderzoek heeft aangetoond dat de symptomen van de Deltavariant of de Indiase variant van het coronavirus anders zijn met andere varianten.

Volgens het onderzoek gaan de symptomen eerder in de richting van een stevige verkoudheid: hoofdpijn, keelpijn en een lopende neus. Veel mensen beseffen dan ook niet dat ze besmet zijn met de Indiase variant en onderhouden hun gewone contacten zoals anders.

Daardoor zou de verspreiding van de Indiase variant in het Verenigd Koninkrijk zo snel verlopen zijn, omdat het virus met andere symptomen komt. Bij de klassieke coronasymptomen waren vooral de koorts en het verlies van geur en smaak belangrijke elementen om een besmetting te herkennen.

De Indiase variant is volgens onderzoek 40 procent meer besmettelijk dan de Britse variant. De kans om in het ziekenhuis te belanden zou dubbel zo groot zijn.

Goed nieuws is wel dat de vaccins die toegediend worden vanaf de tweede dosis een goede bescherming bieden. Voorlopig is nog geen 4 procent van alle besmettingen in ons land eentje met de Indiase variant.