Belgen vinden meteen een oplossing om gratis PCR-test te krijgen om te reizen

door: BVDO
Coronavirus test
Afbeelding bron: Photonews

Wie op reis wil, moet daarvoor een PCR-test afnemen om in het land waar je naartoe gaat aan te tonen dat je niet besmet bent met het coronavirus.

Wie op reis wil, moet nu in de meeste landen nog een negatieve PCR-test voorleggen om te tonen dat je niet besmet bent met het coronavirus. Zo’n test kost al snel 47 euro.

Maar de Belgen zouden de Belgen niet zijn, als ze daar geen oplossing voor vinden. In Frankrijk is het afnemen van testen gratis om het toerisme te stimuleren.

Veel Belgen trekken dan ook naar het Franse testcentrum Leers, vijf minuutjes over de grens. Dat stelde de Franse nieuwszender BFM Grand Lille vast. Op de parking stonden meer Belgische dan Franse wagens.

“Dat verbaast me niet echt als je ziet dat je hier terechtkunt zonder afspraak, je gewoon even het testformulier invult en het resultaat al binnen de 24 uur toegestuurd krijgt”, zegt verpleegster Delphine Laloux, de verantwoordelijke van het testcentrum aan de televisieploeg.

Volgens de verpleegster kwamen er al mensen uit Bergen en Brussel langs om zich te laten testen. Cijfers tonen het ook aan. Intussen is van het totale aantal tests 20 procent gebruikt voor Belgen. “En dat allemaal op kosten van de Franse sociale zekerheid”, voegt de journalist er aan toe.