Beloofde versoepelingen kunnen er niet komen: "Geen vrolijke boodschap"

door: MRO
Pedro Facon
Afbeelding bron: Photonews

Woensdag is er een nieuw Overlegcomité dat over een versoepelingen van de coronamaatregelen moet beslissen. Coronacommissaris Pedro Facon tempert echter de verwachtingen van de bevolking. "Ik weet dat het geen vrolijke boodschap is."

De paaspauze kwam voor veel mensen zwaar binnen en dus wordt door velen uitgekeken naar de beloofde versoepelingen. Die zullen er niet allemaal kunnen komen, althans niet op de vooropgestelde momenten. 

Na de paasvakantie zouden de scholen opnieuw openen, kort daarna de niet-essentiële winkels en de niet-medische contactberoepen en op 1 mei de cafés en restaurants. 

"Ik beslis niet zelf, maar op 19 april volle bak gaan met het onderwijs, én op 26 april de afkoelings­periode beëindigen én op 1 mei de horeca heropenen én nog andere versoepelingen: dat is wel veel", zegt Pedro Facon in een interview in De Tijd.

Hij stelt dat de heropening van de horeca moet wachten. "1 mei kan beter midden mei worden. En zowel de horeca heropenen als de regels voor andere binnenactiviteiten versoepelen is zelfs dan van het goede te veel. Dat kan beter worden opgesplitst."