Deze beslissingen heeft het Overlegcomité genomen

door: MRO
overlegcomité
Afbeelding bron: Photonews

Het Overlegcomité heeft maandag samengezeten. Er komen geen echte versoepelingen en geen echte verstrengingen. Er komen wel veranderingen voor terugkerende reizigers en evenementen buiten mogen georganiseerd voor 1.500 personen met een Covid Safe Ticket.

- Mensen die niet volledig gevaccineerd zijn en terugkomen uit een land van de Europese Unie of de Schengenzone waar virusvarianten circuleren zullen op de eerste dag een PCR-test moeten afleggen en in quarantaine moeten tot ze het resultaat hebben. Op dag 7 moeten ze een nieuwe PCR-test laten afnemen. Bij een positieve test moet je 10 dagen in quarantaine.

- In de luchthavens en treinstations zullen de controles worden opgedreven om te kijken of reizigers het PLF-formulier hebben ingevuld en beschikken over een coronacertificaat.

- Dragen van een mondmasker en afstand houden op drukke plaatsen, winkels en op openbaar vervoer blijft belangrijk. "Pas dit ook toe als u op reis gaat", benadrukt premier De Croo.

- Vanaf 13 augustus kan het Covid Safe Ticket gebruikt worden voor evenementen buiten vanaf 1.500 personen. Vanaf 1 september kan dat voor evenementen binnen. Een Covid Safe Ticket is een attest dat vermeldt dat je gevaccineerd bent of dat je een negatieve PCR-test hebt afgelegd die minder dan 48 uur oud is of dat je reeds besmet was en dus antilichamen hebt.