Dokter schrikt en waarschuwt: Helft terugkeerders uit vakantie testte positief

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Brigitte Caura, een dokter uit Temse, luidt de alarmbel nadat 4 van de 8 vakantiegangers die bij haar op consultatie kwamen positief testten op Covid-19. 

Dokter Brigitte Caura deelt de ervaringen uit haar praktijk op Facebook. "Gisteren kwam een koppel langs voor een corona-test. Ze waren sinds de vorige dag terug uit Spanje. Ze hadden er 14 dagen doorgebracht en waren zeer opgetogen. Hun vakantie was prima verlopen: goed weer, de horeca open tot 23.00 uur en ze waren langsgegaan bij de kapper. Alles was veilig verlopen: ze waren met de wagen geweest, hadden een flatje gehuurd en een mondmasker is er verplicht, ook buiten. Waarom zouden wij, gewone burgers, niet mogen gaan dokter? Zelfs Sigfried Bracke zat er op het terras, en we zijn echt niet gaan feesten hoor."

"Vandaag kreeg ik hun uitslag binnen: beiden sterk positief getest op COVID-19. Aan de telefoon vertelden ze dat ze zich sinds gisteravond, na het inkopen doen, ziek voelden."

"Later op de dag bleek nog een tweede koppel positief getest. Ze waren op familiebezoek geweest in Marokko en gaven grif toe dat de regels daar niet zo nauwkeurig gevolgd worden. De man had gisteren geen klachten, zijn echtgenote was grieperig. De kinderen, die niet meegegaan waren, zaten op school…"

"Gelukkig zijn beide koppels nog vrij jong (veertigers en vijftigers) en in zeer goede gezondheid, én hebben ze zich laten testen. Ik kan alleen maar hopen dat dit niet het begin van een derde golf inluidt. Morgen worden de kinderen getest."

"Voor alle duidelijkheid: ik wil zeker geen steen werpen naar deze mensen. Reizen is , ook naar rode zones, wel degelijk toegelaten. Ik wil er alleen op wijzen dat zelfs als men op een veilige manier reist dit risico's met zich meebrengt. Tot vorige week diende men in dergelijke geval zelfs niet in quarantaine te gaan of zich te laten testen. Gelukkig hebben deze mensen dit plichtsgetrouw wel degelijk gedaan. Het is ook niet logisch dat men een negatieve test moet voorleggen om bovenstaande landen binnen te mogen maar niet om terug te keren."

Tags vakantie