Egbert Lachaert is duidelijk: “Vanaf dat moment kan het Covid Safe Ticket weer verdwijnen”

door: PMN
Egbert Lachaert
Afbeelding bron: Photonews

Er zijn heel wat mensen die niet te spreken zijn over het Covid Safe Ticket. Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert denkt dat we naar een situatie gaan die heel wat gunstiger is dan nu.

“Het Covid Safe Ticket loopt op zijn laatste benen. We hebben dat in het leven geroepen op een moment dat 70% van de mensen gevaccineerd was, wat niet voldoende was”, legt Egbert Lachaert uit in ‘De Zevende Dag’.

“Met dat Covid Safe Ticket wilden we veilige zones creëren en mensen stimuleren om zich te laten vaccineren. Op dit moment is er nog de campagne van de boostervaccins.”

“Als blijkt dat de omikronvariant een gamechanger is wat betreft de bezetting van de ziekenhuizen en je hebt geen argument meer als overheid om de vrijheid van mensen te belemmeren, dan moet je die vrijheid teruggeven.”

Al sluit Lachaert niet uit dat het Covid Safe Ticket in het najaar nog kan terugkeren. “In de wintermaanden is het moeilijker met dit virus en we moeten heel voorzichtig blijven.”

“Maar mijn inschatting vandaag is wel dat dit op zijn laatste benen loopt. Als er geen reden meer is om de vrijheid te belemmeren is hier ook geen nood meer aan.”

Download nu de gratis app van Redactie24