Emmanuel André: Controles met drones kunnen net voor meer besmettingen zorgen

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Het regent de afgelopen dagen verklaringen over de handhaving van de coronamaatregelen tijdens de eindejaarsfeesten. Er zal heel streng toegekeken worden, maar met de strenge controles zou men wel eens net het tegenovergestelde effect kunnen bereiken.

Je mag slechts één persoon in je huis ontvangen en dat lijkt bijzonder lastig te worden voor heel wat Belgen. Politici kondigden strenge controles aan en dreigen met zware boetes. 

Sommige politiezones kondigden al aan drones te zullen inzetten om te controleren dat er niet te veel mensen samen in een tuin zitten. En dat zou ervoor kunnen zorgen dat de situatie net gevaarlijker wordt.

Het is microbioloog Emmanuel André die erop wijst dat mensen mogelijk sneller binnen gaan zitten uit angst dat drones hen met teveel in de tuin zullen spotten. Indien dat gebeurt, is dat net gevaarlijker omdat het virus zich binnen veel sneller verspreidt.

"Als de drones ervoor zorgen dat mensen binnen samen gaan zitten zodat ze niet vanuit de lucht te zien zijn, zal het risico op transmissie toenemen", schrijft Emmanuel André op Twitter.