Erika Vlieghe niet akkoord met premier De Croo: "Lijkt mij roekeloos"

door: MRO
Afbeelding bron: VRT

Premier Alexander De Croo (Open Vld) liet bij VTM Nieuws verstaan dat hij een versoepeling met betrekking tot het dragen van mondmaskers wel mogelijk acht. Infectiologe Erika Vlieghe is het daar niet mee eens.

Wat Alexander De Croo betreft mag het mondmasker nog niet in de kast, op bijvoorbeeld het openbaar vervoer is het wel nog nuttig, maar er mag volgens de premier wel een versoepeling komen.

Erika Vlieghe wil de huidige maatregelen echter aanhouden. "Het lijkt mij roekeloos om nu te zeggen: jongens, doe maar alles weg. Laat ons nu voorzichtig verdergaan met de maatregelen zoals we bezig waren, met nog een slag om de arm. Dat gaat ons door de winter helpen."

"Als maatschappij zijn we nog niet klaar voor de afschaffing van de mondmaskers. De winter komt eraan en we gaan met z'n allen opnieuw meer binnen gaan", zegt Vlieghe in De zevende dag.

"We zitten nog met een heleboel plaatsen zoals Brussel, maar ook andere gemeenten waar nog onvoldoende vaccinatie is. We moeten nog over de maanden volgen wat het effect, de duurzaamheid van onze vaccinatie zal zijn."